sâmbătă, 26 octombrie 2013

Plaja piscinei

Ce materiale se pot alege pentru pardoseliile din jurul piscinei? De regula, alegerea se face intre gresie portelanata, deck din lemn exotic (tratat), dale din piatra naturala sau beton ampretat. Daca alegeti produse ceramice pentru placare, cele mai recomandate sunt placile de gresie portelanata (preferabil incadrate in colectiile pentru piscine ale marilor firme) sau chiar gresia tip klinker (foarte rezistenta la trafic).

Constructii piscine si centre spa
Indiferent de modelul ales pentru constructii piscine, de preferat sunt modelele cu suprafete antiderapante, pentru a reduce riscul de alunecare. Pentru a obtine o suprafata mai calda si mai prietenoasa, placariloe cu parchet de exterior de tip deck sunt cele mai potrivite. Sunt disponibile numeroase esente tropicale (Ipe, Cumaru, Garaba etc), care vor garanta o pardoseala durabila, rezistenta atat la apa, cat si la actiunea ultravioletelor.

Cel mai frecvent se utilizeaza lamele din lemn, cu lungimi de la 90 cm la 3 m, dar se pot alege si placi din lemn tip “piatrelle” (cu dimensiuni de 50x50 sau 100x100 cm). Avand dimensiuni mai reduse, placile sunt optime pentru amenajari creative, cu combinatii de materiale, in tandem cu piatra, gresie sau mici suprafete de gazon.

Pentru protejarea impotriva ultravioletelor se recomanda tratare periodica cu uleiuri speciale. Inainte sau dupa montare, se va spala lemnul din abundenta, pentru a scoate taninul din fibre si a evita aparitia petelor la primele ploi.

Cu dale din beton de acelasi fel poti crea o compozitie omogena in spatial de legatura dintre bazin si terasa casei.

O solutie eleganta este utilizarea dalelor de piatra naturala (neaparat impermeanilizate in prealabil), iar ca solutie economica pot fi utilizate chiar si pavalele din beton (preferabil in combinatii de culori).

O solutie ingenioasa si convenabila este betonul, a carui suprafata aparent terna poate fi imbunatatita prin tehnici variate de finisare: ampretare, acidare, vopsire si polisare.
Indiferent de materialul ales (ceramica, lemn, piatra, beton) , apelati la specialisti pentru montare si mai ales pentru o buna impermeabilizare a suprafetei.

Cleaning services for pools By Chislehurst cleaners.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu