joi, 11 aprilie 2013

Baia fierbinte ofera relaxare si beneficii terapeutice

Ritualul meu preferat, dupa munca, este o baie fierbinte, un obicei care confera relaxare si beneficii terapeutice pentru organism. In antichitate, baile cu plante erau folosite pentru a ajuta pe cei bolnavi, in timp ce baile minerale pentru detoxifiere. Unele culturi chiar credeau ca scaldatul aduce noroc si protectie.

baia fiecbinte ofera relaxare
Cei mai multi medici nu recunosc faptul ca o baie fierbinte poate ajuta sa va relaxati si reduce stresul, care este important in prevenirea bolilor. Baia stimuleaza circulatia sangelui si calmeaza sistemul nervos. Acesta poate ajuta, de asemenea, la durerile comune si durerile de artrita, crampele menstruale, inflamatiile, hemoroizii si durerile musculare. Daca aveti un somn greu, incercati sa faceti o baie chiar inainte de culcare.

Exista multe tipuri de hidroterapie, care pot fi terapeutice si de detoxifiere, cum ar fi izvoarele termale, jacuzzi și bai minerale. Cu toate acestea, o cada de baie ofera aceleasi beneficii terapeutice. Profitati de acest mic sanctuar terapeutic in casa dumneavoastra. Nu uitati sa aprindeti cateva lumanari pentru a ajuta la crearea unui mediu calm.

Adauga bicarbonat de sodiu la apa de baie, daca aveti pielea uscata sau senzatie de mancarime in lunile de iarna.

Adauga sare de baie pentru inflamatie, durere musculara, artrita sau hemoroizi. De asemenea, este indicata si pentru detoxifiere.

Aromaterapia  este o modalitate foarte buna de a calma mintea. 15 picaturi de ulei esential adaugate in apa de baie ajuta la relaxare.

O baie de plante poate fi o modalitate foarte buna de a calma tensiunile si de a avea o circulatie sanatoasa. Rozmarinul si armurariul ajuta la detoxifiere. in timp ce musetelul si levantica sunt perfecte pentru relaxare. Se toarna plantele intr-un saculet si timp de 30 de minute simti cum stresul este indepartat.

Cada joaca un rol important in crearea micului tau spa. Daca cada are depuneri de calcar pe care nu le puteti indeparta sau are smaltul sarit, puteti apela la o firma de reconditionari.

Pretul unui astfel de serviciu este in jur de 200 – 250 lei, nu necesita alte costuri precum sifon baie, intalarea tevilor sau faianta din jurul cazii.

E cert ca, baia capata o alta fata cu o cada noua. Iti poti alege desing-ul, forma chiar si culoarea preferata.

Un articol recomandat de UK Wetroom Solutios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu